torstai 14. maaliskuuta 2013

Elämän olennaisuuksia - Thaimaalaista kasvisruokaa

Aloitanpa ensimmäinen kirjoitukseni koskien niitä elämän olennaisuuksia, joihin voin ja tulevaisuudessa aion investoida. Olin nimittäin viime viikolla työväenopiston järjestämällä Thaimaalaista kasvisruokaa -kurssilla, ja kokemus oli tosi kiva.

Kurssi kesti yhden illan, ja järjestettiin työväenopiston opetuskeittiön tiloissa. Meitä taisi olla yhteensä kymmenen osanottajaa, ja valmistimme illan aikana suurinpiirtein yhtä monta ruokalajia. Aika kului kuin siivillä, ja arkiset murheet taatusti unohtuivat hetkeksi ihanien eksoottisten tuoksujen täyttäessä keittiön. Ja kaiken tietenkin kruunasi yhteinen illallishetki, jolloin pääsimme nauttimaan työmme hedelmistä. 

Thaimaalainen ruoka ei ollut minulle kovin tuttua ennenstään, joten uusia makuelämyksiä tuli monessa muodossa. Itse tykästyin varsinkin kylmiin salaatteihin, kuten papaya-salaattiin ja bambu-kaalisalaattiin. Myös curry-tahnat tuoreista raaka-aineista tehtynä olivat aivan toista maata kuin purkkiversiot kaupan hyllyllä. Ja koko lystille tuli hintaa yhteensä noin 30 euroa, mikä mielestäni on varsin kohtuullinen kustannus. 

Hyvä ruoka, parempi mieli - pitää niin paikkansa!


Pad thai nuudelit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti