maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lehdet lentää (muuttolaatikko #1)

Päätin aloittaa raikkoamisen tunteideni kannalta helpommasta päästä, ja kävin käsiksi lehtipinoihini ja lehtikoteloihini. Varsinkin sisustuslehdet ovat paheeni, ja niitä kertyy nurkkiin luvattoman paljon. Niitä pinoja olen muutenkin käynyt yleensä läpi suunnilleen kerran vuodessa, jottei määrä räjähdä täysin. 

Tällä kertaa ulotin säälimättömän kourani myös huolella säilöttyihin ammattilehtinippuihin, ja niistäkin iso osa sai lähtötuomion. Selailtuani läpi vinhaa vauhtia jokaisen paperinkeräykseen joutuvan läpyskän, täytyy kyllä ihmetellä, että mitähän varten olen noita tähän asti säilyttänyt. Vaan vielä niitä tällä kierroksella jäikin... 

Tarkastelun alle joutuivat tällä kertaa myös käsityölehdet, joiden kokoelmaa en ole rohjennut harventaa vielä koskaan aikaisemmin. Vaikka monet kaavat ovat periaatteessa melko ajattomia, niin aika harvat malleista ovat niin kivoja kuitenkaan, että niitä ryhtyisin koskaan oikeasti tekemään. Ja on noita käsityölehtiä näin laiskalle ompelijalle muutenkin kerääntynyt yli oman tarpeen. Kymmenen jäi ja kahdeksantoista sai lähtöpassit.

Seuraavaksi leikkuriin joutuivat matkailulehti Mondot, joita on säilötty jo monta vuotta. Keräsin talteen muutaman kiinnostavan jutun irtosivuina, mutta loput pois vaan. Ja irtosivutkin sitä mukaa kun olen ne lukenut. 

Lehtiurakan päätteeksi kävin vielä läpi sekalaisen kasan käytettyjä lahjakasseja, jotka ovat kyllä siistissä kunnossa edelleen, mutta nyt saa riittää niidenkin säilöminen. Mukaan joutuu viimeinkin myös kaunis paperikassi, jossa kannoin kotiin kuutisen vuotta sitten hääpukuni (ehkä siitäkin olisi voinut luopua jo hieman aikaisemmin). Ja niin on ensimmäinen muuttolaatikollinen täynnä. Check.

1 kommentti:

  1. Kässälehdet on vaikeita. Ajattomia joo, mutta entäs kun viidenkin vuoden takaiset mallit alkaa näyttää ihan hirveiltä. Tai jos ei vaatteet näytä, niin meikit ja tukat ym. eikä enää innosta ne vaatteetkaan. Ne on mun lähes ainoa säästettävä asia tässä elämässä, mutta ehkä niistäkin pitää alkaa luopua.

    VastaaPoista